maart 202

Groep 8

 

Er is met alle ouders en leerlingen een advies-/ rapportgesprek geweest, ik kijk terug op fijne gesprekken. Het zou fijn zijn wanneer, indien mogelijk, deze week de aanmeldingsformulieren voor de middelbare school weer op school ingeleverd worden.

 

Er staan de komende weken weer wat bijzondere activiteiten op het programma:

12 maart gaan we samen met groep 7 met de bus naar Sas van Gent. We gaan dan naar het industrieel museum waar we kennismaken met de procesindustrie. We gaan proefjes doen en krijgen een rondleiding!

19 maart doen bijna alle kinderen uit onze groep mee met de Kangoeroewedstijd! Zie bericht vooraan in deze sterrenkijker.

19 maart hebben we ook de Klasselunch. We krijgen dan op school een heerlijke, gezonde lunch aangeboden. De kinderen hoeven dus die dag geen lunch mee te nemen!

25 maart doen we de hele ochtend mee met de grote rekendag. Deze heeft dit jaar als thema ‘de getallenfabriek’.

27 maart gaan we naar Utrecht voor het LEVWN- voetbaltoernooi. Er zijn voldoende ouders die met ons van en naar Kapelle rijden waar we op de bus stappen, bedankt! Er is al een mail verstuurd over wie met wie meerijdt. Binnenkort krijgt u nog een mail met alle laatste informatie. Het zou kunnen dat het toernooi i.v.m. het coronavirus niet doorgaat, maar uiteraard laten we dat ook op tijd weten.

In april gaan we weer voetballen, nu op het veld. Er is een jongens- en een meisjesteam. Ook daarover volgt nog een mail met informatie voor de kinderen die zich hebben opgegeven.

 

De maand maart is ‘kunstmaand’ Ook in groep 8 wordt hieraan aandacht besteed. We doen dat bij de tekenlessen.

De bijbelvertellingen gaan in deze weken over de Rechters. We hebben er al heel wat verhalen over gehoord. Nu volgen nog de verhalen van Simson. Daarna leven we toe naar Pasen en worden er verhalen uit het Nieuwe Testament verteld.

 

Na het thema de 19de eeuw, waarbij we ook keken wie er in die tijd de baas was, hebben we ook geleerd wie nu eigenlijk de baas is in de gemeente, de provincie en in Nederland! Ook hebben we het gehad over de Europese Unie en de rechtspraak in Nederland.

Nu zijn we begonnen met het thema ‘wereldgodsdiensten’. Hierna behandelen we de Tweede Wereldoorlog en de tijd er na (koude oorlog).

 

De komende weken wordt er weer een les gegeven uit Wonderlijk gemaakt. Deze keer gaat die les over seksueel misbruik.

 

 

Groeten,

Juf Esther en juf Marit