december 2019

Groep 8

Deze week sinterklaasfeest! We hopen op prachtige surprises en leuke gedichten!

We hebben we zin in!

Daarnaast leven we toe naar het kerstfeest, wat we op donderdag 19 december met de groepen 1 t/m 8 en ouders/ verzorgers hopen te vieren. We besteden er in de bijbelvertellingen aandacht aan en we oefenen de liederen voor de viering. Afgelopen weken gingen de bijbelvertellingen over het Jozef en Esther, waar ook onze maandsluiting over ging!

Ook het gewone werk gaat door, zo hebben we weer een thema af, ‘Steden en wegen’. We zijn begonnen met een nieuw thema, ‘de pruikentijd’, waarbij we deze week met de verdiepingsopdrachten gaan beginnen.

De komende 2 maanden hebben de kinderen van groep 8 de tijd om een werkstuk te maken, dat moet gaan over een land. Uitleg wordt mee naar huis gegeven.

Op woensdag 8 januari (19.30 uur) wordt er een ouderavond gehouden voor de ouders/ verzorgers van groep 8 (en 7). Er wordt dan informatie gegeven over het voortgezet onderwijs. Elk jaar veranderen de middelbare scholen hun programma weer, dus er altijd weer wel iets nieuws te horen. Verder wordt er ook uitleg gegeven over de citotoets en de advisering.

De kinderen van groep 8 hebben inmiddels hun eerste kennismaking gehad met de middelbare school. We bezochten de Doe-dag van het Reynaertcollege, en hebben het er nu in de klas ook steeds meer over.

Twee weken geleden hadden we ook weer een cultuurmenu. De derde alweer voor groep 8. We maakten kennis met professionele dansers en hadden vervolgens een les waarbij we ook zelf aan het werk gingen.

 

Groeten,

Juf Esther en juf Marit