Groep 8 gaat vast zorgen voor een schitterende afscheidsavond. We hebben er zin in! Het spelen gaat steeds beter. Op vrijdag 14 juni, wanneer groep 7 op schoolreis gaat, gaat groep 8 de hele ochtend oefenen. Iedereen moet dan zijn/ haar kleding meenemen, want er worden ook foto’s gemaakt.

De kinderen van groep 8 hebben allemaal twee kaarten gekregen voor de afscheidsavond op 2 juli, maar meer kaarten kopen voor de afscheidsavond kan nog steeds. Dat kan via de kinderen van groep 8, maar ook bij de juf. De afscheidsavond wordt weer gehouden in de Halle en daar is wel ruimte voor 300 mensen! (zie ook berichtje voor in het weekbericht). De decors zijn inmiddels klaar! Ouders die ons daarbij hebben geholpen, bedankt!

Groep 7 werkt de komende 3 weken aan de cito toetsen: er zijn toetsen van rekenen, taal, spelling, begrijpend en technisch lezen, maar ook van Engels. De meeste toetsen zijn op woensdag en donderdag.

Op dinsdag 11 juni gaat groep 8 naar Saeftinghe met de jeugdnatuurwacht. Daar is al een poosje geleden een aparte brief over meegegeven. Er zijn gelukkig genoeg ouders die rijden en/ of meelopen, bedankt! (Heen: ouders van Sanna/Nynke, Kim en Sanne; Terug ouders van Tamara, Kim en Sanne). We vertrekken rond 12.45 uurvanaf school. Draag oude kleren en oude sportschoenen of laarzen. Neem schone kleding, een handdoek en een vuilniszak mee. Neem voor onderweg in een rugzakje eten en vooral drinken mee! Ik verwacht dat we rond 17.00 uur weer vertrekken uit Saeftinghe en rond 17.30 uur terug zijn in Axel.

Groep 7 heeft op 19 junieen excursie naar Braakman-Noord. Daarover komt deze week meer informatie.

Op donderdag 20 junihouden we een klassenfeestje. Kinderen hoeven voor die dag geen eten mee te nemen en waarschijnlijk gaan we ’s middags met de hele klas zwemmen! Maar we moeten nog wel even de weersverwachting afwachten… Meer info volgt nog.

Volgende week wordt de laatste les van dit jaar gegeven uit ‘Wonderlijk gemaakt’, we hebben het dan over ‘homofilie’, les 6 uit de methode van groep 8. Daarin leren we begrippen rondom seksuele diversiteit en mensen die anders zijn te accepteren en respecteren als mens.

Als het goed is hebben er de afgelopen tijd bij iedereen in huis plantjes te drogen gelegen voor het Herbarium. Uiterlijk 17 juni moet het ingeleverd worden.

De bijbellessen gaan deze laatste periode over Pinksteren, daarbij oefenen we voor de Pinksterviering van vrijdag a.s.  Daarna zijn er themahoofdstukken: Ik en God, de heilige Geest; Ik en de ander, mijn naaste; Ik en de ander, veelkleurigheid; Ik en de schepping, God kennen.

 

 

Groeten,

Juf Tonja en juf Esther