Groep 8

 

Het is weeral een poosje geleden, maar we hebben met groep 8 een fantastisch kamp gehad! We hebben speurtochten gedaan, gelasergamed, spelletjes gedaan, het strand bezocht, Sluis en natuurlijk nog veel meer! En bij dat alles viel het weer ook nog mee! Met deze fijne herinneringen gaat groep 8 verder, om er samen een super jaar van te maken! Over een poosje worden de foto’s en filmpjes van dit kamp met alle leerlingen gedeeld.

Na kamp hadden we ook nog een feestdag met alle groep 8 van Axel. Samen vierden we 75 jaar bevrijding, met legervoertuigen, museumbezoek en friet!

Vorige week hadden we een heel leuk cultuurmenu. We maakten samen een stukje film o.l.v. een professional. En morgen gaan we naar een voorstelling kijken van het kinderboek ‘Oorlogsgeheimen’. Leuke en leerzame activiteiten.

Daarnaast zijn we in de klas natuurlijk ook hard bezig met ons gewone werk. De eerste hoofdstukken van rekenen, taal, lezen en spelling zijn weeral afgerond.

Na het kamp maakten de leerlingen van groep 8 de entreetoets en inmiddels is de uitslag al bekend en met bijna alle leerlingen en hun ouders besproken. Ik kijk terug op fijne gesprekken waarbij we samen konden bespreken waar er dit jaar nog (extra) aandacht aan gegeven kan worden.

Deze week krijgen de leerlingen ook nog hun startrapport. N.a.v. dit rapport zijn er geen gesprekken, maar mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan horen we dat graag.

Het leerhuiswerk deze eerste periode werd goed geleerd en ook het maakhuiswerk wordt best trouw gemaakt! Hopelijk blijft dat het hele jaar zo!

Vorige week maakten we het thema over de Gouden eeuw af. Iedereen maakte (in groepjes) als afsluiting een reconstructie van de tocht naar Chatham van Michiel de Ruyter, waar erg goed aan werd gewerkt!

Daarna begonnen we met een thema ‘op reis’ van de Kinderboekenweek. Wat we daar allemaal bij hebben geleerd en gemaakt is donderdagavond te zien.

Na de herfstvakantie beginnen we met een nieuw thema: ‘De kaart’.

De Bijbelverhalen gingen deze eerste weken over Genesis. We zijn begonnen bij de schepping en inmiddels zijn we bij de verhalen over Jacob. Soms bekende verhalen, maar mooi om deze in groep 8 allemaal nog eens te horen.

 

Groeten van juf Esther en juf Marit