januari 2020

Groep 8

 

Woensdag a.s. 8 januari hebben we in de groep een ouderavond over het voortgezet onderwijs. Ouders van leerlingen uit groep 8, maar ook uit groep 7 zijn van harte welkom!

Op 15 januari gaan we met bijna de hele klas naar de kennismakingsmiddag op het Lodewijkcollege. We gaan daar ’s middags heen, dus iedereen die mee gaat moet op school blijven eten (lunch meenemen). Meer info over deze middag volgt nog. Ook wordt er deze week een brief meegegeven om een of meerdere woensdagmiddagen lessen te volgen op het Lodewijkcollege. Dit is uiteraard niet verplicht, maar wel een manier om de school en de lessen een beetje te leren kennen.

Het VO komt nu snel dichterbij. Voor eind februari is het definitieve advies gegeven en voor eind maart moet iedereen aangemeld zijn voor de brugklas!

Binnenkort wordt daarom een brief meegegeven voor het maken van een afspraak voor het adviseringsgesprek voor groep 8 leerlingen. Dit gesprek zal tussen 10 en 21 februari plaatsvinden. Bij dit gesprek mag uw zoon/ dochter aanwezig zijn.

De bijbelvertellingen worden deze week weer verteld uit het oude testament. We gaan weer verder met de verhalen uit Exodus.

 

Deze week beginnen we ook met een nieuw thema over ‘Klimaten’. Daarbij kijken we ook naar gletsjers en woestijnen!

In groep 8 beginnen we in januari ook met de afscheidsmusical. We leren de musical kennen en er worden audities gedaan, zodat we in februari echt kunnen beginnen met het oefenen!

 

We zijn nu zo’n beetje halverwege het schooljaar. Dat is ook aan de boeken te merken. We zijn al begonnen aan het tweede deel van de taalmethode en ook het eerste deel van spelling en rekenen is ver uit.

Over twee weken beginnen we met de halfjaarlijkse citotoetsen. Daar werken we vervolgens 3 weken aan. Er worden toetsen gemaakt voor rekenen, spelling, taal, begrijpend lezen, technisch lezen en Engels. We hebben veel geleerd en geoefend het afgelopen half jaar, dus die toetsen zullen vast wel lukken!

Groeten,

Juf Esther en juf Marit