Sterrenkijker december 2019

Wat zijn het toch altijd leuke en drukke weken in deze tijd.
Sinterklaas en Kerst, en dan daarnaast nog gewoon werk, toetsen en noem maar op.
Ook hebben we nog een dropping gehad. Dit was heel leuk! Elkaar laten schrikken was zeker iets wat we de hele tijd probeerden. Fijn om te zien dat zoveel ouders/verzorgers/opa’s wilden helpen.

We hebben ook bezoek gehad van iemand van het cultuurmenu. Deze meneer heeft een boek gemaakt: Zeeuws Meisje. Dit gaat over dat iedereen gelijk is. Hij maakte van ons allemaal een foto en daarna mochten we onze foto opplakken. Het was erg leuk om te doen!

Sinterklaas…. stiekem kijken wij in onze groep ook gewoon lekker naar het sinterklaasjournaal. Vinden we nog steeds leuk! Deze week de surprises!! Hebben we zin in!!

Over een paar weken is het alweer kerst. Daarom zijn we al begonnen met het oefenen van de kerstliederen. De viering is donderdagmiddag 19 december. U bent daarvoor van harte uitgenodigd. ( Tijdstip hoort u nog!)

Ons ‘gewone’ werk gaat ook door: Juf Tonja werkt aan het thema Steden en Staten (geschiedenis). Juf Rianne heeft het thema zintuigen afgerond. We gaan starten met een aardrijkskunde thema: Water.
Ster van de week waren Jesse, Jop en Juda. Deze week is het Justin.
De Bijbelverhalen gaan over Nehemia en de geboorte van de Here Jezus.

Nu volgt informatie over een aantal vakken per groep:
Groep 6
*Rekenen: We gaan verder oefenen met de breuken en met grote keersommen. Ook gaan we verder aan het werk met grafieken.
*Spelling: We oefenen verder het schrijven van de persoonsvorm in de tegenwoordige tijd, voornamelijk de ik-vorm met een t. We leren woorden die eindigen op – heid. Ook herhalen we woorden met een lange of korte klank aan het eind van een klankgroep (molen en mollen).
*Taal: We oefenen met onze mening te geven. We gaan verder met de persoonsvorm. Leren verschillende tekstsoorten en gaan aan de slag met het voltooid deelwoord.
*Topo: We leren Flevoland en Utrecht.
*Engels: Unit 3 gaat over tijd. Dagen, maanden, kloktijden etc.

Groep 7
*Rekenen: We gaan leren rekenen met grote deelsommen. We oefenen verder met percentages en we leren het gemiddelde uit te rekenen.
*Spelling: We oefenen woorden die eindigen op – isch(e). We blijven oefenen met het schrijven van werkwoorden.
*Taal: We oefenen met het schrijven van een kort verhaal. We leren wat een bijvoeglijk gebruikt deelwoord is. We herhalen wat het gezegde is.
*Topo: We leren de landen Zwitserland en Oostenrijk.
*Engels: Unit 3 gaat over tijd.

Het huiswerk staat ook op de website van de school.

Vriendelijke groeten, juf Rianne en juf Tonja