Dag allemaal,

 

In groep 4b/5 werken we aan veel dingen. Hier volgt nu een aantal aandachtspunten bedoeld om u als ouders/verzorgers bij het dagelijks gebeuren rondom uw kind te betrekken.

 

Iedere dag wordt er rondom en vanuit de Bijbel gewerkt. De laatste weken hoorden we de vertellingen rondom het volk Israël in Egypte. De komende periode zal in het teken van kerst staan. U kunt de vertellingen volgen via bijgaande link:  www.bijbelonderwijs.nl   Wanneer u in het oudergedeelte groep 5 op zoekt dan kunt u samen met uw kind nog eens de bijbellessen volgen. Bijna iedere week krijgt uw kind op vrijdag ook een verwerkingsblad mee naar huis. Ook goed om samen eens naar te kijken.

Met rekenen werkt groep 4 volop aan de tafels. (Groep 5 doet trouwens ook lekker mee) We oefenen de tafels van 2 t/m 5 iedere dag met oefenbladen. De gemaakte bladen worden mee naar huis gegeven. Ook thuis kan uw kind oefenen via de volgende link: www.tafelsoefenen.nl. Van harte aanbevolen.

Begrijpend lezen oefenen we 1x per week m.b.v. de methode Nieuwsbegrip. Vanuit de wekelijkse actualiteit leren we hoe je teksten goed kunt begrijpen. Ook hiervoor neemt uw kind iedere week werkbladen mee naar huis. Leuk om eens over door te praten.

De Aardrijkskunde en Geschiedenisthema’s worden in de klas intensief besproken en uitgelegd, waaarbij ik de insteek neem om dit zeer praktisch te doen. Soms is de stof voor groep 4 pittig. Hier houd ik uiteraard rekening mee in verwerking toetsing en beoordeling. Voor groep 4 wordt de normering aangepast. We verheugen ons op de uitstap naar het akkerbouwbedrijf van de fam. Dekker. Wilt u helpen met vervoer dan graag opgeven. Er komt ook nog eens een open dag voor de tuinbouw. Hiervoor bent u welkom in de kas. Wanneer dit gebeurt krijgt u een seintje. Het is dan wel op een zaterdag.

Met veel plezier kijken we terug op het project 100 jaar orgel. Hierbij een aantal foto’s van dit evenement.

 

              

 

Tenslotte:
Wanneer u vragen heeft over school, uw kind enz. aarzel dan niet om contact op te nemen met ondergetekende.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Dolf Spakman.

 

 

 

Week bericht nummer 1 uit de groep.

Dag allemaal,

 

Na twee weken school kunnen we zeggen dat we al aardig aan elkaar gewend zijn en lekker opgestart zij.

Fijn was het om ook nu weer iedere dag met een open bijbel te mogen beginnen. De verhalen rondom de schepping werden verteld en ook de verhalen over de 1e mensen, zoals Kanin en Abel, maar ook over Noach. Wilt u deze verhalen volgen kijk dan bij www.bijbelonderwijs.nl en dan onder het ouder gedeelte bij de verhalen van groep 5.

Aan het einde van de week krijgt uw kind als regel een werkblad mee naar huis. Hier hebben we op school aan gewerkt, maar thuis is er dan ook volop gelegenheid om mee te leven. Soms staat er op het werkblad “mee terug” dan kan uw kind laten zien wat ze thuis nog gedaan hebben.

 

Met ons thema werken we over dieren in de lucht en in de grond. De ramen van de klas zijn versierd met allerlei soorten vogels, en we leren veel over bodemdieren, speciaal over wormen. Lekker leuk griezelen!

Ondertussen hebben we ook veel gepraat over hoe we met elkaar omgaan. VERTROUWEN is een sleutelwoord. Dit komt bijvoorbeeld ook terug tijdens de lessen schooljudo. Meester Pim leert ons hoe je leuk kunt judoën, en hoe je dit met vertrouwen en respect doet.

Iedere week kiezen we een zonnetje van de week. Justin en Noa Steendijk zijn al verwend met complimenten.

Ik kijk terug op veel mooie contactmomenten met u als ouders. De gesprekken zo aan het begin van het schooljaar zijn erg inspirerend en leggen de basis voor een goede band met zowel u als uw kind.
Dank u wel voor uw openheid en samenwerking. Mocht er iets zijn om te delen met mij dan hoor ik het graag.

Tot de volgende keer.

Meester Dolf.