Sterrenkijker groep 3/4a        1 april 2019

Vandaag is het  1 april. Grapjes-dag zeiden de kinderen. Ze hadden het er al erg op zitten om de juf eens lekker voor de gek te houden. Mathijs viert wel zijn verjaardag vandaag en dat is geen grapje. We hebben drukke weken achter de rug. We zijn aan het werk over het thema: Voeding. We leren wat er allemaal gezond is om te eten en waar ons eten allemaal vandaan komt. We maken gezonde fruitprikkers en we maken placemats, memory enz. We deden vorige week ook met alle kinderen in de groep de Kangoeroe – wedstrijd. Het was best pittig maar dat heeft u zelf ook vast al wel gezien want de kinderen hebben de opdrachten mee naar huis genomen. Vorige week hebben we ook nog aandacht besteed aan: de week van het geld. We hebben opdrachten gemaakt en gepraat over sparen en lenen. Deze week hebben we de Walk for Water en daar gaan we heel erg ons best op doen. Woensdagmorgen is het” de grote rekendag”. We kunnen nog helpers gebruiken, u hoeft maar met een klein groepje aan het werk te gaan.

Groep 3: We zijn met rekenen begonnen aan het laatste rekenschrift. We gaan proberen hier heel netjes in te werken. We leren nu de getallen tot 100 te benoemen en te plaatsen. Dat is soms nog best lastig. Met lezen zijn we bezig aan kern 9, daar hebben we ook de woordjes al voor meegekregen. Donderdag ga ik weer kijken hoeveel woordjes we in 1 minuut kunnen lezen, dus…..oefenen maar!

Groep 4: Deze kinderen oefenen ook in het snel woordjes lezen en dat doen ze met:” Estafette”. Dit kunnen ze zelfstandig doen en ze maken in hun schrift ook zelfstandig de opdrachten. De kinderen van groep 4 moeten de tafel van 6 aan het eind van de week kennen Daarna gaan we verder met de tafel van 7.

We vertellen uit de Bijbel de verhalen uit het Nieuwe Testament. Jezus doet allerlei wonderen en genezingen en er zijn steeds meer mensen die in Hem gaan geloven.

We leren volgende week gezang 23.

Groeten, juf Ella, juf Suzanne, juf Aafke

 

Wat plaatjes van het “Letterfeest”

 

Aan het werk op de chromebooks.

Portrettengalerij en “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”

Thema: Beroepen

Ober en banketbakker

 

Dinsdag 27 nov hadden we alle plaatjes voor

ons leesplankje. Het lukte prima om de juiste plaatjes

bij de woordjes te vinden!

‘s Middags maakten we deegmannen!

De moeder van Hanna uit groep 4 heeft ze voor ons gebakken!

Ze smaakten heelijk!