Sterrenkijker groep 3/4a       3 juni 2019

We zijn met van alles bezig op dit moment. We zijn een nieuw thema begonnen met TOM. We leren en werken over Vroeger en Nu. We hebben voor in de klas al een heel museum staan en we kunnen over al de voorwerpen wat vertellen. Achter in de klas staat zelfs een grote kruiwagen van vroeger. Kinderen mogen nog steeds van alles meenemen want we maken een grote tentoonstelling.We hopen ook nog een keer naar het museum te gaan.

Vorige week zijn ze van het Cultuurmenu op school geweest en hebben we ervaren dat Raar best wel Leuk kan zijn en Leuk ook best wel raar. Dinsdag 11 juni komen ze nog een keer op school. We zijn ook alweer begonnen aan de Cito-toetsen dus we gaan er weer tegenaan. Vorige week hebben we het Bijbelverhaal over de Hemelvaart van Jezus verteld. Deze week vertellen we het verhaal over de uitstorting van de Heilige Geest. Vrijdagmiddag 7 juni hebben we de Pinksterviering in de hal. Vrijdag 14 juni gaan we lekker op schoolreis. We hebben er al allemaal zin in. Informatie volgt nog.

Groep 3: heeft vorige week de woordjes van kern 11 mee naar huis gekregen. Nog even allemaal goed oefenen ook op school en dan kunnen we aan mevr.Bakker laten zien dat we heel goed vooruit gegaan zijn. Iedereen is er ook echt trots op dat ze steeds beter kunnen lezen.Met rekenen gaan we nog extra oefenen met het klokkijken we oefenen hele, halve uren en kwartieren. Oefent u ook nog eens spelenderwijs met ons mee??

Groep 4: We leren met spelling welke woorden we met een g of met een ch schrijven. Dit kun je alleen maar leren door het veel te doen. We kunnen op school maar ook thuis op Bloon oefenen, dat is een hele goede oefening. Met rekenen moeten we soms allerlei strategieën gebruiken en dat is wel eens verwarrend. We leren nu de tafel van 9 en aan het eind van de week moeten we die op kunnen zeggen. Dan gaan we alles nog eens goed door elkaar oefenen en krijgen we ons tafeldiploma!!!

We vertellen over en oefenen deze week voor de Pinksterviering. Daarna vertellen we weer verder over de wonderen van Jezus toen Hij nog op aarde was. We oefenen ook al voor onze maandsluiting op 28 juni, daar krijgt u nog een uitnodiging voor.

Groeten, Juf Ella, juf Suzanne, juf Aafke.

 

Aan het werk op de chromebooks.

Portrettengalerij en “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”

Thema: Beroepen

Ober en banketbakker

Dinsdag 27 nov hadden we alle plaatjes voor

ons leesplankje. Het lukte prima om de juiste plaatjes

bij de woordjes te vinden!

‘s Middags maakten we deegmannen!

De moeder van Hanna uit groep 4 heeft ze voor ons gebakken!

Ze smaakten heerlijk!